Köpa Bowlingutrustning

 

Oavsett ålder, kön, fysik, och erfarenhet, så finns det en bowlingnivå som passar dig. Bowling ger dig ett roligt alternativ till såväl gym som andra bollsporter och i Sverige finns idag omkring 250 bowlinghallar; 780 aktiva föreningar och över 17 000 licensierade bowlare.

Det bästa att börja med om du vill börja spela bowling är att hitta din närmaste förening och skriva upp dig som medlem. Detta brukar inte vara särskilt dyrt, och tar du med dig några vänner kan det bli ännu billigare!

Svenska bowlingförbundet har flera nyttiga länkar på sin hemsida, där du som intresserad kan läsa mer om regler och föreningar. Utöver en lista över bowlingföreningar fördelat på län har de också länkar till allt från bowlinghallar som erbjuder barnkalas, till hallar som har livestatistik online.

Hitta rätt utrustning baserat på din nivå

I de flesta bowlinghallar finns klot att hyra när man kommer för att spela. Kloten är av olika vikt och i olika storlekar så att du kan hitta ett som passar just dina fingrar. Kommer du upp på högre nivåer där du tänker tävla kan det dock underlätta att ha sitt eget klot som man är van vid, att både träna och spela med.

Har du spelat ett tag och vill köpa ett eget klot är det bra att fråga om tips i din lokala hall där de troligtvis vet varifrån du kan köpa utrustning av bra kvalité eller så kan de rentav ha samarbete med ett visst företag där du via föreningen kan få ett bra erbjudande. Annars är en sökning på nätet ett bra alternativ, för det finns både svenska och internationella sidor med bowlingutrustning.

Bowlingskor finns, precis som klot, till uthyrning i de flesta bowlinghallar. Precis som med kloten kan det vara en fördel både komfortmässigt och rent spelmässigt, att köpa ett par egna som är i en storlek som passar ordentligt. Detta är en hel vetenskap, då du beroende på golvet i spelhallen drar nytta av olika slags skor, och din personliga spelteknik kommer att vara avgörande för vilken utrustning du spelar bäst i. På en amatörnivå har detta ingen större påverkan, men ju bättre du blir desto mer intressant kan det vara att läsa på mer om detta, sök information på nätet och läs böcker om ämnet.

Fram till dess att du blir ett riktigt proffs i bowling, är rådet att prova dig fram och inte fastna i en speciell spelstil. Läs med fördel på om ämnet, prata med andra spelare och var inte rädd för att prova små teknikförändringar i ditt spel. Det viktigaste är sedan att du hittar en stil som du är bekväm med och att du har rätt utrustning som hjälper dig till att bli en bättre spelare.